PRESENTACIÓ

Benvolguts:

En aquest blog, vull retre homenatge a dues persones molt entranyables per a mi i estimades per tothom, el meu avi Carles Mauné i el meu pare Florenci Mauné, músics i compositors figuerencs i catalans.

Es tracta d'un testimoniatge de la prolífica trajectòria musical d'ambdós, el més acurat i documentat possible, alhora que un recull de la seva obra a fi de posar-la a l'abast de tots vosaltres.
Crec que la tasca de recerca dels seus enregistraments i la digitalització de les seves partitures era del tot necessària abans que l'acció del temps pogués destruir tan abundant i preuat material.

D'aquesta manera la seva obra queda a disposició de tothom qui vulgui consultar-la, descarregar-la o fer-ne l'ús apropiat.
Finalment haig de manifestar el meu immens agraïment a tots aquells que han fet que la laboriosa tasca duta a terme, hagi estat molt més planera. Des del primer moment he comptat amb l'ajut i la col·laboració, i el més important, l'alé i l'empenta de molts de vosaltres.

Per tot plegat estic segura que aquest bloc, a banda de ser una important eina de consulta, serà també un vincle interactiu per a tots els que estimem la música i el món sardanístic en especial.

Montserrat Mauné


dilluns, 25 de setembre del 2023

Sardana NOSTRA DANSA - Cantada

Sardana NOSTRA DANSA


Figueres. Diumenge 17 de setembre de 2023

Sardana NOSTRA DANSA de Florenci Mauné Marimont (1925-1995) 

Orquestra de Cambra Ciutat de Figueres, dirigida per Carles Coll. 

Estrena per la Coral Estem d'Acords.  Dirigida per Pere Puig i Flor Miscopein

Rapsoda Mª Rosa Oliveras. 

Presenta Montserrat Mauné. 

Gravació Carles Pujol


El dia 17 de setembre de 2023, es va estrenar a Figueres la sardana NOSTRA DANSA, cantada.  

Per a mi particularment fou molt especial. Es la primera sardana que va escriure el meu pare Florenci Mauné Marimont, quan tenia tan sols 18 anys. Any 1943.

En Mauné la va voler dedicar a la colla sardanista de la qual en formava part, la colla Nostra Dansa. És la seva única sardana amb lletra, escrita per un seu company de colla, en Joaquim Prat. I es va convertir en l’himne de la colla que la cantaven quan anaven a concursos sardanistes.

Una anècdota personal: Una antiga component de la colla Nostra Dansa, encara no fa massa, podia recordar aquesta melodia i jo la vaig poder, emocionada, escoltar.

He dit que per a mi era molt especial, ja que desconec que s’hagi estrenat mai cantada en públic i avui en tindrem el goig, després de quasi 80 anys d’haver-la escrit, amb les veus del Cor Estem d’acords i l’orquestra de cambra Ciutat de Figueres, amb el seu director Carles Coll

Aquesta estrena ha estat possible gràcies al treball conjunt d’en Pere Puig i la Flor Miscopein.

Primer, la rapsoda Mª Rosa Oliveras, ens va llegir la lletra de Nostra Dansa de Joaquim Prat.






Figueres 1943


Figueres 1943 - 1r premi de Lluïment

Tarragona 1943