PRESENTACIÓ

Benvolguts:

En aquest blog, vull retre homenatge a dues persones molt entranyables per a mi i estimades per tothom, el meu avi Carles Mauné i el meu pare Florenci Mauné, músics i compositors figuerencs i catalans.

Es tracta d'un testimoniatge de la prolífica trajectòria musical d'ambdós, el més acurat i documentat possible, alhora que un recull de la seva obra a fi de posar-la a l'abast de tots vosaltres.
Crec que la tasca de recerca dels seus enregistraments i la digitalització de les seves partitures era del tot necessària abans que l'acció del temps pogués destruir tan abundant i preuat material.

D'aquesta manera la seva obra queda a disposició de tothom qui vulgui consultar-la, descarregar-la o fer-ne l'ús apropiat.
Finalment haig de manifestar el meu immens agraïment a tots aquells que han fet que la laboriosa tasca duta a terme, hagi estat molt més planera. Des del primer moment he comptat amb l'ajut i la col·laboració, i el més important, l'alé i l'empenta de molts de vosaltres.

Per tot plegat estic segura que aquest bloc, a banda de ser una important eina de consulta, serà també un vincle interactiu per a tots els que estimem la música i el món sardanístic en especial.

Montserrat Mauné


dilluns, 21 de setembre del 2020

L'Eduard Pomés ens ha deixat

 L'Eduard Pomés i González ens ha deixat a l'edat de 79 anys.

 6.11.1940 / 20.09.2020


A l'Eduard el conec des de l'any 1965, quan va entrar a formar part del conjunt Mauné i els seus Dinàmics. Jo era jove en aquell moment, però el recordo sempre amb una rialla a la cara, amb veu potent...venia amb en Joan Puig, també component del conjunt, a assajar al garatge de casa. Des de llavors hi va haver més que una relació de treball, hi havia una gran amistat entre els 5 components del conjunt: Florenci Mauné, Josep Joli, Joan Puig, Eduard Pomés i Toni Gadea. Era tanta l'amistat que per Setmana Santa quan no era permès fer ball, anaven els quatre matrimonis, en Gadea era molt jovenet, a fer algun viatge.



En el conjunt, l'Eduard tocava el saxo, el clarinet i el violí. 


El 16 d'octubre de 2015, vaig estar al seu hotel de Cadaqués, lloc on s'hi va estar al peu del canó ajudant amb el que fos necessari, fins al mes passat quan el van haver d'ingressar a l'Hospital Trueta. El motiu de la meva visita va ser fer-li una entrevista per un treball que porto entre mans sobre el meu pare.

Això es el que em va explicar l'Eduard:

Vaig néixer el 6 de novembre de 1940. Vaig començar a estudiar música a Cadaqués amb en Rafel igual que en Joan Puig. 

Vaig començar a tocar amb la Panamà (amb en Carles Mauné) fent bolos amb en Corsellas que em feia classes de violí. Després amb la Ritmos, Mediterrània, Principal de Palafrugell durant 3 anys. Vaig plegar per casar-me als 22 anys i volia deixar la música i quedar-me a l'hotel fins que va venir en Florenci Mauné a buscar-me per tocar al conjunt Mauné i els seus Dinàmics.

Assajàvem primer al garatge d'en Mauné i després al Casino Menestral. Vam debutar a Roses i des de Cadaqués veníem amb en Joan Puig i recollíem en Joli a Roses.

Vàrem tocar entre molts llocs al Picasso de Roses, Lords, Raqueta de Tamariu, els Ametllers, l'Arboleda de Palamós, Sant Boi, Cornellà, Barcelona carrer Floridablanca al Price que feien boxa. I vàrem alternar amb els Relámpagos, Mustang, Sirex, Lone Star.

Vam anar varies vegades a Radioscope. La primera vegada ens vam trobar per actuar: En Serrat, Guillem d'Efac, Gloria, Pi de la Serra. I també als estudis Miramar.

Van ser dels millors anys de músic, ja que érem com una família, estàvem molt units.

Una anècdota es que quan tocàvem a França passava dins la caixa de les americanes ja  que el meu pare era cubà i jo no havia fet la mili ni aquí ni allà.




L'any 2016 vàrem organitzar un concert per celebrar els 50 anys del conjunt Mauné i els seus Dinàmics. Dels 5 components que formaven el conjunt, tres d'ells van tocar en el concert, en Josep Joli, en Joan Puig i en Toni Gadea. L'Eduard es va voler sumar a la celebració pujant a l'escenari al final del concert per abraçar als seus companys. Podeu veure l'enllaç del concert clicant aquí



Et trobarem molt a faltar Eduard!! Una abraçada a en Joli...segur que us trobareu!!



Fotos: Joan Prats - Jaume Nonell

 



 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.