PRESENTACIÓ

Benvolguts:

En aquest blog, vull retre homenatge a dues persones molt entranyables per a mi i estimades per tothom, el meu avi Carles Mauné i el meu pare Florenci Mauné, músics i compositors figuerencs i catalans.

Es tracta d'un testimoniatge de la prolífica trajectòria musical d'ambdós, el més acurat i documentat possible, alhora que un recull de la seva obra a fi de posar-la a l'abast de tots vosaltres.
Crec que la tasca de recerca dels seus enregistraments i la digitalització de les seves partitures era del tot necessària abans que l'acció del temps pogués destruir tan abundant i preuat material.

D'aquesta manera la seva obra queda a disposició de tothom qui vulgui consultar-la, descarregar-la o fer-ne l'ús apropiat.
Finalment haig de manifestar el meu immens agraïment a tots aquells que han fet que la laboriosa tasca duta a terme, hagi estat molt més planera. Des del primer moment he comptat amb l'ajut i la col·laboració, i el més important, l'alé i l'empenta de molts de vosaltres.

Per tot plegat estic segura que aquest bloc, a banda de ser una important eina de consulta, serà també un vincle interactiu per a tots els que estimem la música i el món sardanístic en especial.

Montserrat Mauné


divendres, 4 de desembre del 2020

Juli Garreta - Sardana La Rondalla, estrenada a figueres el 1902

 Juli Garreta  -  Sardana La Rondalla, estrenada a figueres el 1902


El Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres posseeix un arxiu amb més de 4.000 sardanes. 
En aquests moments, s’està realitzant una indexació d’aquest material i al mateix temps es
fa la recerca de l’any d’estrena de cada sardana.
Ens va sobtar que una sardana del compositor Juli Garreta s’hagués estrenat a Figueres l’any 1902.
Fent recerca en la premsa del moment, vam trobar que la sardana La Rondalla havia estat presentada en un concurs de sardanes corresponent a les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres. 
Hi van concórrer 27 sardanes; Juli Garreta n’hi va presentar tres: La rondalla, La pecadora i La filla del marxant, que va guanyar el 3r premi.

En aquest treball, es poden veure els expedients de comptes de l'Ajuntament de Figueres relatius a aquest concurs, així com la cobla que va guanyar la seva interpretació. A més del jurat qualificador, així com la vida musical de la família Codina de Figueres.

Podeu veure tot el treball en el següent enllaç




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.