PRESENTACIÓ

Benvolguts:

En aquest blog, vull retre homenatge a dues persones molt entranyables per a mi i estimades per tothom, el meu avi Carles Mauné i el meu pare Florenci Mauné, músics i compositors figuerencs i catalans.

Es tracta d'un testimoniatge de la prolífica trajectòria musical d'ambdós, el més acurat i documentat possible, alhora que un recull de la seva obra a fi de posar-la a l'abast de tots vosaltres.
Crec que la tasca de recerca dels seus enregistraments i la digitalització de les seves partitures era del tot necessària abans que l'acció del temps pogués destruir tan abundant i preuat material.

D'aquesta manera la seva obra queda a disposició de tothom qui vulgui consultar-la, descarregar-la o fer-ne l'ús apropiat.
Finalment haig de manifestar el meu immens agraïment a tots aquells que han fet que la laboriosa tasca duta a terme, hagi estat molt més planera. Des del primer moment he comptat amb l'ajut i la col·laboració, i el més important, l'alé i l'empenta de molts de vosaltres.

Per tot plegat estic segura que aquest bloc, a banda de ser una important eina de consulta, serà també un vincle interactiu per a tots els que estimem la música i el món sardanístic en especial.

Montserrat Mauné


diumenge, 1 de desembre del 2013

Cobla-orquestra ELS GIRONINS

L'any 1918 en Carles Mauné i Alay estava a la Cobla-orquestra Els Gironins, procedent de la Cobla-orquestra Els Rovira, de Bordils (1917). Hi tocava el clarinet i n'era el representant per la zona de l'Empordà:


Any 1918
A dalt: Joan Duxans (cornetí i  representant), Francesc Guasch (violí i director) i Carles Mauné i Alay (clarinet i representant)
Al mig: J. Colón [o Colom] (cornetí) i Gregori Reyes
A baix: Miquel Roca i Julià (fiscorn), Josep Nadal (viola), Josep Planells (contrabaix), A. Buhigas (violí) i Josep Quintana (flauta).
Consta que es van dissoldre l'abril de 1927.

Més informació al blog d'en Josep Loredo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.