PRESENTACIÓ

Benvolguts:

En aquest blog, vull retre homenatge a dues persones molt entranyables per a mi i estimades per tothom, el meu avi Carles Mauné i el meu pare Florenci Mauné, músics i compositors figuerencs i catalans.

Es tracta d'un testimoniatge de la prolífica trajectòria musical d'ambdós, el més acurat i documentat possible, alhora que un recull de la seva obra a fi de posar-la a l'abast de tots vosaltres.
Crec que la tasca de recerca dels seus enregistraments i la digitalització de les seves partitures era del tot necessària abans que l'acció del temps pogués destruir tan abundant i preuat material.

D'aquesta manera la seva obra queda a disposició de tothom qui vulgui consultar-la, descarregar-la o fer-ne l'ús apropiat.
Finalment haig de manifestar el meu immens agraïment a tots aquells que han fet que la laboriosa tasca duta a terme, hagi estat molt més planera. Des del primer moment he comptat amb l'ajut i la col·laboració, i el més important, l'alé i l'empenta de molts de vosaltres.

Per tot plegat estic segura que aquest bloc, a banda de ser una important eina de consulta, serà també un vincle interactiu per a tots els que estimem la música i el món sardanístic en especial.

Montserrat Mauné


diumenge, 1 de desembre del 2013

Cobla-orquestra LA PRINCIPAL DE L'ESCALA

L'any 1920 trobem en Carles Mauné i Alay a La Principal de L'Escala com a intèrpret de tible i clarinet, procedent de la Cobla-orquestra Figueras , de Girona:Any 1920
En el centre de la imatge, el director, Francesc Sala i Flaqué ["Xiquet"] (violí i fiscorn)
A dalt de tot: Ramon Tasis i Ferrer (cornetí); i seguint el sentit de les agulles d'un rellotge: Francesc Sala i Ximinis ["Xiquet"] (fiscorn), Ramon Tasis i Tutau (violí i flabiol), Joan Esponellà (contrabaix), Carles Mauné i Alay (clarinet i tible), Josep Ferrer i Teixidor (clarinet i tenora), Adolf Tasis i Marés (clarinet i tible), Pere Ferrer i Salleras ("Pere de Vilopriu") (flauta i tible), i Josep Mª Vilà i Saliner (cornetí).


Més informació en el blog d'en Josep Loredo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.