PRESENTACIÓ

Benvolguts:

En aquest blog, vull retre homenatge a dues persones molt entranyables per a mi i estimades per tothom, el meu avi Carles Mauné i el meu pare Florenci Mauné, músics i compositors figuerencs i catalans.

Es tracta d'un testimoniatge de la prolífica trajectòria musical d'ambdós, el més acurat i documentat possible, alhora que un recull de la seva obra a fi de posar-la a l'abast de tots vosaltres.
Crec que la tasca de recerca dels seus enregistraments i la digitalització de les seves partitures era del tot necessària abans que l'acció del temps pogués destruir tan abundant i preuat material.

D'aquesta manera la seva obra queda a disposició de tothom qui vulgui consultar-la, descarregar-la o fer-ne l'ús apropiat.
Finalment haig de manifestar el meu immens agraïment a tots aquells que han fet que la laboriosa tasca duta a terme, hagi estat molt més planera. Des del primer moment he comptat amb l'ajut i la col·laboració, i el més important, l'alé i l'empenta de molts de vosaltres.

Per tot plegat estic segura que aquest bloc, a banda de ser una important eina de consulta, serà també un vincle interactiu per a tots els que estimem la música i el món sardanístic en especial.

Montserrat Mauné


diumenge, 31 de juliol del 2022

Sardanes L'Aplec de Figueres i El retorn de Florenci Mauné

Agullana, audició de Sardanes amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

Dissabte, 30 de juliol de 2022

Amb l'exhibició de les Colles Sardanistes Mediterrània Jove i Belluguets de l'Agrupació Mediterrània Dansa de Figueres

Una de les sardanes interpretades ha estat L'APLEC DE FIGUERES de Florenci Mauné, escrita a l'any 1959.(Cliqueu per veure el vídeo)


Figueres, audició de Sardanes amb la Cobla La Principal de Banyoles

29 de juliol de 2022, sardanes a la fresca a la Rambla de Figueres. 

Una de les sardanes interpretades ha estat EL RETORN de Florenci Mauné, la primera sardana que va escriure després de patir l'embòlia cerebral als 45 anys d'edat, tornant estudiar música, harmonía i composició. En va escriure quatre, bastant senzilles per tot el que havia escrit en els seus anys de plenitud. La va composar a l'any 1975 i la va dedicar al Dr. August Moret qui va fer el seguiment de la seva recuperació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.