PRESENTACIÓ

Benvolguts:

En aquest blog, vull retre homenatge a dues persones molt entranyables per a mi i estimades per tothom, el meu avi Carles Mauné i el meu pare Florenci Mauné, músics i compositors figuerencs i catalans.

Es tracta d'un testimoniatge de la prolífica trajectòria musical d'ambdós, el més acurat i documentat possible, alhora que un recull de la seva obra a fi de posar-la a l'abast de tots vosaltres.
Crec que la tasca de recerca dels seus enregistraments i la digitalització de les seves partitures era del tot necessària abans que l'acció del temps pogués destruir tan abundant i preuat material.

D'aquesta manera la seva obra queda a disposició de tothom qui vulgui consultar-la, descarregar-la o fer-ne l'ús apropiat.
Finalment haig de manifestar el meu immens agraïment a tots aquells que han fet que la laboriosa tasca duta a terme, hagi estat molt més planera. Des del primer moment he comptat amb l'ajut i la col·laboració, i el més important, l'alé i l'empenta de molts de vosaltres.

Per tot plegat estic segura que aquest bloc, a banda de ser una important eina de consulta, serà també un vincle interactiu per a tots els que estimem la música i el món sardanístic en especial.

Montserrat Mauné


dijous, 22 d’abril del 2021

Cobla Roviras - 1917

Gràcies a l'amic Josep Loredo, hem trobat una foto de l'any 1917 de la Cobla-orquestra de Bordils on hi tocava el meu avi ´Carles Mauné Alay. El primer tenor, segon de la dreta de davant.

En aquell moment l'avi tenia 17 anys.Extret al Blog de Josep Loredo

Any 1917

Cobla-orquestra de Bordils, fundada l'any 1916, i que de seguida es va escindir en dues formacions: la Cobla-orquestra Roviras i la Cobla-orquestra La Principal de Bordils. Va ser coneguda també com La Cobla d'en Bori o Els Boris, fent referència al nom del fundador, Libori Rovira.

Darrere: Libori Rovira i Quintana, Desconegut, Salvi Bach i Planas, Amat Oller i Niell i Pere Rovira i Quintana

Davant: Raimon Cotcho i Ventalló, Josep Rovira i Santamaria, Lluís Felip i Carreras, Carles Mauné i Alay i Lluís Cotcho i Güell.

Més endavant es van convertir en la Cobla-orquestra Moderna Roviras.

Foto: Arxiu Comarcal del Baix Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.