PRESENTACIÓ

Benvolguts:

En aquest blog, vull retre homenatge a dues persones molt entranyables per a mi i estimades per tothom, el meu avi Carles Mauné i el meu pare Florenci Mauné, músics i compositors figuerencs i catalans.

Es tracta d'un testimoniatge de la prolífica trajectòria musical d'ambdós, el més acurat i documentat possible, alhora que un recull de la seva obra a fi de posar-la a l'abast de tots vosaltres.
Crec que la tasca de recerca dels seus enregistraments i la digitalització de les seves partitures era del tot necessària abans que l'acció del temps pogués destruir tan abundant i preuat material.

D'aquesta manera la seva obra queda a disposició de tothom qui vulgui consultar-la, descarregar-la o fer-ne l'ús apropiat.
Finalment haig de manifestar el meu immens agraïment a tots aquells que han fet que la laboriosa tasca duta a terme, hagi estat molt més planera. Des del primer moment he comptat amb l'ajut i la col·laboració, i el més important, l'alé i l'empenta de molts de vosaltres.

Per tot plegat estic segura que aquest bloc, a banda de ser una important eina de consulta, serà també un vincle interactiu per a tots els que estimem la música i el món sardanístic en especial.

Montserrat Mauné


dimarts, 26 de juliol del 2016

Donació del mestre Jaume Cristau

A dia d'avui 26 de juliol de 2016, el mestre Jaume Cristau, m'ha fet donació d'unes partitures de Concert de la cobla-orquestra Caravana, arranjades pel meu pare Florenci Mauné de quan en era director els anys 1952-1956 passant així a engrossir l'arxiu dels Mauné, Carles i Florenci. Anys més tard en Jaume també en va ser director artístic.

En Jaume Cristau va ser deixeble d'en Mauné i sempre ha dit que la seva primera sardana TERRA I MAR, va ser escrita amb l'ajut del seu mestre de solfeig, Florenci Mauné. 

El 29 de juliol d'aquest any, en Jaume Cristau serà present al Festival d'estiu de cobles i compositors a Tiana, on li dedicaran una audició sencera.

El novembre de 2013, en Jaume Cristau i jo, Montserrat Mauné, vam editar un CD (De tu a tu) amb sardanes dels dos mestres.

DE TU A TU  (en podeu veure l'entrada)


 


 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.